Jau kopš 2023. gada 1. janvāra Dortmundes Tehniskās universitātes Žurnālistikas institūts īsteno apjomīgu projektu, kura laikā top tiešsaistes kurss par Eiropas Savienības insititūcijām un Eiropas Savienības kohēzijas politiku. Projekts tiek īstenots kopā ar 27 citām Eiropas universitātēm un augsti novērtētiem žurnālistikas institūtiem.  

Šī digitālā kursa saturu ar nosaukumu “Covering Cohesion Policy in Europe – Training MOOC for European Journalism Students” (COPE) ir izstrādājuši 35 pētnieki no dažādām institūcijām - Dortmundes Tehniskā universitāte (Vācija), Eiropas Žurnālistu federācija, Porto universitāte (Portugāle), Vroclavas universitāte (Polija), Saloniku Aristoteļa universitāte (Grieķija), Babeș-Bolyai universitāte (Rumānija), plaši atpazīstamā organizācija ‘ARENA for Journalism in Europe’ un Antverpenes Lietišķo zinātņu un mākslas universitāte (Beļģija).

Tiešsaistes kurss sastāv no 14 moduļiem, kuros bakalaura žurnālistikas studenti var apgūt šādas tēmas:

  • Eiropas Savienības institūcijas un kohēzijas politika;
  • Eiropas Savienības un kohēzijas politiskie jautājumi un aspekti: vietējo mediju loma tajā;
  • Žurnālistikas prasmes un inovatīvo ideju pielietojums žurnālistikā;
  • Iegūto zināšanu praktiskais pielietojums/praktisko prasmju attīstība.

Šī projekta sadarbības partneri ir tie, kas ir izstrādājuši šī tiešsaistes kursa 14 moduļus angļu valodā. Pēc moduļu izlaišanas angļu valodā tie tiks pārtulkoti arī Eiropas Savienības valodās. Primāri moduļi būs pieejami projekta sadarbības partneru valodās, tomēr pēc tam moduļu tulkojumi būs pieejami pasūtīšanai arī pārējās Eiropas Savienības valstu universitātēs un žurnālistikas skolās.

COPE projekta īstenošana Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē tiks uzsākta septembrī.
 

Dalīties