Lai nodrošinātu studentu gatavību darba tirgus prasībām un paplašinātu viņu praktisko iemaņu klāstu, ''RIX Technologies'' un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte ir noslēgusi savstarpēju vienošanos par iespēju informācijas pārvaldības studentiem mācību darbā praktiski apgūt Latvijā visvairāk izmantoto dokumentu vadības sistēmu ''Namejs''.

“Dokumentu vadības sistēma Namejs ir viens no populārākajiem un plašāk izmantotajiem Latvijā radītājiem IT risinājumiem, ko ikdienā lieto vairāk nekā 53 tūkstoši lietotāju ministrijās, pašvaldībās, veselības aprūpes un izglītības iestādēs, kā arī uzņēmumos. Iespēja studentiem šo rīku apgūt jau mācību procesā ļaus viņiem ienākt darba tirgū jau kā pilnvērtīgiem un pieprasītiem informācijas pārvaldības speciālistiem,” norāda Inguna Pede, RIX Technologies valdes locekle.

“Pieaugot pasaulē radītās informācijas un zināšanu apjomam, informācijas pārvaldības speciālistu loma būs izšķiroša uzticamas un drošas informācijas plūsmas nodrošināšanā. Augstu novērtējam sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem studentu mācību procesā, kas sniedz izpratni, kā mācību procesā iegūtās teorētiskās zināšanas noderēs praktiskajā darbā,” stāsta Gatis Karlsons, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes viesdocētājs, Latvijas Nacionālā arhīva direktora vietnieks.

Video skaties šeit - https://youtu.be/RgLxx_lNCzo?si=bW9ZnlCabk7jMUkx

''Sociālo zinātņu fakultātes kurss “Informācijas sistēmas” tiek nodrošināts ar AS “RIX Technologies” atbalstu.
RIX Technologies ir viens no Latvijas vadošajiem programmizstrādes uzņēmumiem, kurš ir nozīmīgu valsts informācijas sistēmu izstrādātājs, kā arī izstrādājis Latvijā populārāko dokumentu vadības sistēmu Namejs. 
www.rixetch.lv ''

Dalīties